Čerstvé ryby nevyžadují žádnou složitou přípravu. Zde jsou dva velmi jednoduché recepty na úpravu ryb.
Pstruzi ve slaninové košilce
Suroviny:
2 čerství pstruzi
6 tenkých plátků slaniny
kmín
sůl
citrón
Postup:
1. Ryby očistíme, nasolíme, okořeníme a vložíme do nich plátky citronu.
2. Nakonec je obalíme plátky slaniny, naskládáme do pekáčku a zapečeme v troubě.
3. Pstruhy průběžně kontrolujeme a dle potřeby podléváme vodou
4. Podáváme s bramborem.
Tolstolobik na svíčkové směsi
Suroviny:
4 porce ryby
1 sáček směsi pod svíčkovou (mrkev, cibule, celer)
1 cibule
máslo
sůl a kmín
Postup:
1. Porce ryby osolíme a vložíme do vymaštěné zapékací nádoby.
2. Poté je zasypeme zeleninovou směsí, okořeníme a upečeme
3. Podáváme s bramborovým pyré.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Foto: www.flickr.com